Érvényesek a 2014-es kamarai választások határozatai

Ez a cikk több mint 5 éve készült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visszatérhetnek a 2014-ben megválasztott kamarai tisztségviselők és folytathatják munkájukat a bizottságok. A Kúria a mai nap délelőtt kihirdetett ítéletével a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte, a Fővárosi Törvényszéknek a választói határozatok megsemmisítését kimondó határozatát megváltoztatta és a felperesek keresetét elutasította. Az ítéletet helyben kézbesítették.

A Kúria az első- és másodfokú ítéletek megállapításaival szemben kimondta, hogy nem történtek normasértések. Így a kamarai alkalmazottak közreműködése a szavazatok összeszámlálásában a megfelelő testületi kontrollok mellett és alatt történt, a Választási Bizottság két tagjával szemben pedig nem merült fel olyan összeférhetetlenségi kifogás, amely a kizárásukat eredményezte volna. Az ítélet teljes terjedelmében letölthető és elolvasható. A 2014-ben megválasztott tisztségviselők azt követően foglalják el pozíciójukat, ha a Magyar Ügyvédi Kamara a miniszteri kereset folytán megtett kijelöléseit visszavonja.

A kamarában zavartalanul folytatódhat a szakmapolitikai munka.