Kamaránk

A Budapesti Ügyvédi Kamara a magyar ügyvédség legrégebbi és - mind társadalmi jelentőségét, mind taglétszámát tekintve – legjelentősebb köztestülete. A Kamarának, mint a törvény által létrehozott köztestületnek elsődleges célja és feladata az ügyvédek közhitelű nyilvántartása és önigazgatáson alapuló igazgatása.

140 éve a jog szolgálatában!

A Budapesti Ügyvédi Kamara több mint 130 éves múltra tekint vissza. Valamennyien büszkék vagyunk arra, hogy egy nagy múltú köztestület tagjaiként tevékenykedhetünk, amelyben egykor olyan kiválóságok működtek, mint Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Eötvös Károly.Tagjaink megőrizték hagyományainkat, de célunk az is, hogy megfeleljünk a XXI. századi kihívásoknak. Sok kollégánk az ügyvédi szakvizsgán túl, akár több posztgraduális végzettséggel is rendelkezik, több nyelvet is jól beszél. Irodáinkban gyorsan teret nyert a modern technológia, egyre többen járatosak már az elektronikus, ún. e-eljárásokban is. Hivatásunk együtt változik a világgal, amely körülvesz bennünket.

Köszöntjük honlapunkon!

Célunk, hogy honlapunk látogatóit naprakész információkkal lássuk el Kamaránk tevékenységéről, az ügyvédi munkáról, a kapcsolódó jogszabályokról, segítsünk az ügyvédi tevékenységgel kapcsolatos információk közt eligazodni. Reméljük, hogy itt választ találnak a magyar joganyaggal, a közigazgatás és az igazságszolgáltatás működésével kapcsolatos kérdéseikre. Célunk segíteni, hogy mindenki a jogi problémájának, ügyeinek megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező ügyvédet, európai közösségi jogászt vagy külföldi jogi tanácsadót találjon.

Ugyanakkor kiemelt célunk, hogy tagságunk számára naprakész információval, kézzelfogható segítséggel és valódi elektronikus ügyintézési lehetőséggel szolgáljunk nap mint nap honlapunkon keresztül.